01 януари 2007

Протокол от ОС на 12.11.2007 г.

STUDENTS COUNCIL
Sofia University
Faculty for Journalism and
Mass Communication
1000 Sofia
49 Moskovska Str.
tel. +359 2 93 08 313
fax: +359 2 9460255
e-mail: fss.fjmk@gmail.com

СТУДЕНТСКИ СЪВЕТ
СУ “Св. Климент Охридски”
Факултет по журналистика и
масова комуникация
София 1000
ул. Московска 49
тел. +359 2 93 08 313
факс: +359 2 9460255
e-mail: fss.fjmk@gmail.com
ИЗХ. № 2-004 / 12.11.2007

ПРОТОКОЛ
от
Общо събрание на
Факултетния студентски съвет на
Факултета по журналистика и
масова комуникация
12. 11. 2007 Г.

Присъстват: Мариана Конова – Председател и представител на ФЖМК в ОС на СС, Христо Дочев – Заместник-председател по човешките ресурси, Силвена Тончева – Заместник-председател по проектната дейност, Боян Захариев – Генерален секретар, Христина Добрева – Изпълнителен секретар, Емилия Хубавенска, Мирена Желева – представители на ФЖМК в ОС на СС, Симион Патеев, Калина Данчева, Иван Ангелов – Хинки, Павлина Славкова, Невена Николова – членове на ОС
Присъстват още: Мадлена (Енея), Валерия Терзийска – магистър във Философски факултет, Николай Михайлов, Момчил Тодоров – председател на ФСС във Философски факултет, Мартин Сирашки – ФСС на Философски факултет
Има кворум.
Председателят на ФСС откри заседанието в 19:15 ч.
Заседанието бе проведено при следния дневен ред:
1. Обсъждане на бъдещи проекти на Факултетния студентски съвет на ФЖМК за кореспонденция и обмен с чуждестранни университети.

Желаещи да се занимаят с установяването на контакти с международни университети са: Мариана Конова, Емилия Хубавенска, Христина Добрева, Павлина Славкова и Калина Данчева.
Крайният срок за обсъждане на получената информация и преглед на възможностите за връзка бе определен за втората седмица от м. Януари 2008 г.
Бяха уточнени и начини за получаване на субсидия от Европейски фондове. Присъстващите бяха запознати и с полезната за тях програма “Младеж”, която също се провежда в асоциация с различни международни организации.
От страна на присъствашите бе повдигнат и въпросът за представянето както на ФЖМК, така и на СУ на национални конгреси, срещи с международни студенти, работодатели, панаири. Стана ясно, че е нужна ясна стратегия за установяването на маркетингова система за това.

2. Обсъди се Възстановяването на Инфоцентъра за КСК и подобряването на интернет поддръжката, които да са в помощ на всички кандидат-студенти за СУ.

3. Реши се в събота (17.11.2007г.) от 10:00 ч. да се осъществи почистване на кабинет 57. Отговорници за това ще бъдат Калина Данчева, Павлина Славкова, Христо Дочев и др.

4. Обсъден бе проблемът с набавянето на проектор за ФЖМК, с цел улесняване на лекционната дейност. Студентите бяха информирани за пречките и възможностите, като се стигна до единодушно решение, че удачен вариант ще е контакт с фирми, които да осигурят техниката срещу реклама.

Отговорницие за осъществяването на такъв контакт са Силвена Тончева и Христо Дочев.

5. Един от важните детайли за правилното и бързо развитие на ФЖМК е създаването на уеб-сайт. За това ще се погрижи Иван Ангелов – Хинки. Крайният срок за представяне на проект е втората седмица на месец Декември 2007 г.

6. Беше дадена идея за създаването на “Стен-вестник”. Единодушно бе решено този вестник да бъде независим от Университета и да принадлежи изцяло на учащите се. Темата за провеждане на стажове и практики чрез него също бе засегната.

Предстои обсъждането на концепция.

Отговорници за осъществяването на този проект са Силвена Тончева, Христо Дочев, Иван Ангелов – Хинки, Христина Добрева.

7. Един от най-наболелите проблеми на ФЖМК е липсата на места за сядане в коридорните помещения. Реши се да се търси вариант за поставяне на метелни пейки и кошчета за разделно събиране на отпадъци във ФЖМК.

С осигуряването на кошчета за разделно събиране на отпадъците се зае Иван Ангелов – Хинки.

8. Гости на ФСС бяха представители на ФСС във ФФ, които активно се включиха в дискусията за поредното провеждане на фестивала “Дни на свободното слово” в началото на м. Май 2008 г.

Беше обсъдена идеята следващото издание на фестивала да е съвместно с ФФ. Те предложиха за работно заглавие на проекта си “Дни на отговорното слово” и заявиха готовност да се свържат с известни фигури от сферата на социологията, психологията, културологията и др.

В рамките на бъдещия съвместен проект бе представена и идея за организиране на фото конкурс за студенти, отличените фотографии от който да послужат за създаването на плакати, фон на фестивала и т.н.

Реши се да се проведе специална среща между преставители на Факултетните студенски съвети на двата факултета за по-обстойно обсъждане на бъдещото сътрудничество по проекта.

9. Единодушно бе взето решение ОС на ФСС да се провежда два пъти месечно, а срещите с ръководство и преподаватели да се превернат в регулярни и да се провежсат на същия интервал.

Така следващата дискусия с Декана и представители на деканското ръководство и административния персонал бе насрочена за 18.11.2007 г. от 19:00 ч.

10. Стана ясно, че през зимния семестър на 2007/2008г. няма да се провеждат факултативни дисциплини. Беше изяснено и че вече не е задължително студентите да избират по две факултативни дисциплини на семестър.

Председателят на ФСС закри заседанието в 21:30 ч.

Председател:
(Мариана Конова)

Водил протокола:
(Христина Добрева)

Няма коментари: