27 ноември 2007

Работна среща

Здравейте, колеги! 
Тази година се проведоха избори за Студентски съвет и за Факултетен студентски съвет и нашият екип се обнови и разрастна. Появиха се и много нови идеи. 
 

За да се запознаем

и да Ви представим проектите си,

най-учтиво Ви каним 

на

РАБОТНА
 
СРЕЩА

между студенти и преподаватели 
 

Срещата ще се проведе

на 29. 11. 2007 г. (четвъртък)

от 19:00 ч.

в зала 16. 
 

Дневен ред: 

1. Представяне на новия Предесдател на ФСС, Заместник-председателите и секретарите, както и на членовете на ОС и сътрудниците на ФСС. 

2. Представяне на проектите на ФСС за тази академична година: 

2.1. "Дни на свободното слово 2008"

Координатор: По проекта работят всички членове и сътрудници на ФСС

Кратко описание: Това е проект с вече дълга традиция. И тази година ще се постараем международното ни мероприятие да е ан ниво. В момента се работи заедно с представители на ФСС във Философски факултет за разширяване на инициативата и в полето на социалните науки.

Идеята е да се поанят известни журналисти, социолози, политолози...

Ще има и монго съпътстващи дискусиите събития, като например фотоизложба със снимки на студенти, като идеята е най-добрите от тях след това да се превърнат в печатен продукт, който да се продава с благотворителна цел.  

2.2. "Фондация"

Координатор: По проекта работят всички членове и сътрудници на ФСС

Кратко описание: Студенти от Факултета ще създадат фондация, чиято цел ще бъде да подпомага развитието на качеството на обучение във ФЖМК. Чрез нея ще бъдат реализирани национални и международни проекти в областта на висшето образование и практическото обучение по дисциплините. Чрез фондацията също така ще се привличат финансови средства и технологична помощ от страна на бизнеса. Освен това ще бъдат привличани различни медии и други организации да участват активно в учебния процес. Сдружението ще бъде с идеална цел и ще работи за ФЖМК - студентите и преподавателите в него.  

2.3. Сайт на ФЖМК

Координатор: Иван Ангелов - Хинки

Кратко описание: Ще видите offline презентация на бъдещия официален сайт на Факултета. 

2.4. Стенвестник

Координатор: Енея Вородецки

Кратко описание: Дългосрочен проект, насочен най-вече към студентите от ФЖМК. В момента се формира екип и се очаква първият брой да е готов в най-скоро време. Идеята е студентите от Факултета да имат своя трибуна, място, където да изкажат мнението си.  

2.5. Срещи на ФСС с Декана и деканското ръководство

Координатор: Боян Захариев

Кратко описание: Редовни и ползотворни срещи, на които да се координира сътрудничеството между стусденти, преподаватели и административен персонал 

2.6. Сътрудничества със студенти от НАТФИЗ

Координатори: Мариана Конова, Боян Захариев

Кратко описание: Във ФЖМК се проведе презентация на студентски телевизионни продукти, която се излъчи пряко по ВВТ. На нея присъства и деканът на Факултета по екранни изкуства в НАТФИЗ.

По предложение на доц. Т. Петрова и него се роди идеята за сътрудничество между студентите от специалностите във Факултет екранни изкуства и ФЖМК. Там има студенти, които учат операторско майсторство и режисура и т.н. Идеята е да убединим усилия за създаването на общ продукт.

Този продукт може а бъде с  оператор студент от НАТФИЗ (тъй като те имали проблем  с писането на сценарий и задаването на въпроси) и сценарист от ФЖМК (понеже ние не можем да снимаме).

Ръководствата и на двата факултета са готови да зачетат труда в група като индивидуална курсова работа и дори дипломна работа. На административно ниво обаче този контакт е немислим и би бил безкрайно сложен и дълъг.

За това всичко остава в ръцете на ФСС.

Имаме (вече) координати на СС във НАТФИЗ, имаме и контакти на  Декана на Факултет Екранни изкуства.

Идеята е ние да се срещнем със студенти от НАТФИЗ и  да си организираме среща (може и неофициална, без преподаватели), на която да се запознаем, да видим кой какви интереси има и (евентуално) да се сформират някакви екипи

(може и не веднага).

В НАТФИЗ имат като задачи - портерет (интервю), социална реклама, рекламен клип, музикален клип - това са неща близки до тв журналистика и може да се работи в групи.

Какво правим оттук нататък, зависи само от нас! 

2.7. "Тюторство"

Координатори: Лилия Буюклийска, Павлина Славкова, Енея Вородецки, Боян Захариев

Кратко описание: Проектът е насочен към подпомагане на първокурсници при навлизането им в академичната среда. Павлина и Енея сега са първи курс, но ще се подготвят да бъдат наставници на догодишните първокурсници. Освен това Енея е много ценен кадър в този проект, защото ще бъде връзката на ФСС със студентите от задочно обучение.

2.8. "Сега ние пишем оценките!"

Координатори: Симион Патеев, Емилия Хубавенска, Боян Захариев, освен това ще търсим помощ от доц. д-р Мария Нейкова и доц. д-р Светлозар Кирилов

Кратко описание: Проектът е насочен към изработването на единни критерии за оценяване на преподавателите от страна на студентите. Идеята е в края на всеки семестър студентите да попълват стандартизирана анкета, чиято цел е да осигури обратна връзка на преподавателя с курсистите и да подобри качеството на обучение по съответната дисциплина. На практика студентите ще оценяват ползата от проведения курс, ще отбележат положителните му страни и ще посочат какво би могло да се подобри. Така преподавателят ще може да извлече най-полезната информация и да я използва за усъвършенстването на курса. Анкетите ще се използват само за нуждите на факултета (студенти, администрация, преподаватели и ръководство). Целта е в едно по-далечно бъдеще тази обратна връзка да се превърне в неизменна част от учебния процес.  

2.9. "Моята програма"

Координатори: Лилия Буюклийска, Боян Захариев

Кратко описание: Проектът цели при намаляването на учебните програми със 600 часа да се вземе под внимание и мнението на студентите, кои дисциплини/часове трябва да отпаднат и кои да бъдат намалени.

2.10. "АДминстрация"

Координатор: Боян Захариев

Кратко описание: Проектът цели да бъдат събрани ЧЗВ (често задавани въпроси) към администрацията и да бъдат издадени в книжка/брошури и/или публикувани в интернет. Ще се работи и със студентите и с административния персонал. Вече имаме обещанието на инсп. Ц. Ичева за работна среща в началото на следващата калндална година.  

2.11. ЕКО ФЖМК

Координатори: Енея Вородецки, Иван Ангелов - Хинки

Кратко описание: Въвеждане на разделното събиране на отпадъци, прочване на възможностите за поставяне не енергоспестяващи електиречски крушки. Проучване на възможностите за поставяне на терморегулаторни винтили на радиоторите в сградата на  

2.12. Пролетен бал във ФЖМК

Координатор: Лиля Буюклийска

Кратко описание: Проектът е насочен към студентите от ФЖМК. Идеята е да се позабавляваме като на абитуриентски бал, да се поопознаем и да се сплотим. Срещу минимален куверт в аулата на СУ ще бъде организиран истински пролетен бал със специална програма и много забавления. Да извадим балните си рокли и обувки и да се позабавляваме в чест на пролетта.  

3. Дискусия

1 коментар:

Александър Кръстев каза...

Eeeeми, всичко е много хубаво.. Само дето аз от 5 години чакам Форинър да дойдат. Ще ида да ги видя тогава как са, нямам избор просто. Сорка