28 ноември 2007

Работните срещи с Декана и деканското ръководство дават резултат

По традиция през две седмици Факултетният студентски съвет на ФЖМК провежда работни срещи с декана доц. Монова и заместник-деканите. Днес също се проведе такава среща и тя беше много ползотворна.

Разбра се, че не се зане кога ще дойдат компютрите, предназначени за бъдещата компютърна зала на ФЖМК, но ще е скоро.

Доц. Монова има идея - бибилотеката да се разшири. За целта музеят на радиото ще се пакетира и ще изчака някъде (в някоя зала) една година (докато приключи ремонта на Западното крило). Сегашната стая на библиотеката ще стане хранилище, там ще стоят рафтове с много книги, дори ще се извадят тези от чувалите. Стаята, където се помещава сега музеят на радиото ще се превърне в читалния с компютри и книги + вестници (но актуални, ще пращат единия абонамент там). Това засега е само идея.

Както вече е известно, учебните планове на ФЖМК нарушават закона, защото надвишават максимално допустимия брой часове за четирите години с 600 - броят им за специалностите Журналистика и Връзки с обществеността е 3600. Факултетът ще бъде санкциониран ако до две години броят на учебните часове не бъде намален поне с 600. В повечето факултети хорарумът за 4 години е около 2500 часа.
Деканът иска в този процес да се чуе мнението най-вече на студентите. За целта от ФСС се ангажираме да проведем анкета, най-вече сред студентите от ІІІ и ІV курс (но също и стези от ІІ курс), в която да се посочат илишните и недостатъчните часове по определени дисциплини със съответната аргументация.
Доц. Монова иска да сме готови с анкетата за програмата до края на семестъра и ни препоръча да търсим помощ от доц. Бондиков и от Университетския изчслителен център.

Това е в общи линии, повече подробности ще разберете на срещата ни утре.

Няма коментари: