06 април 2008

ТВ "Алма Матер" - дискусия преди старта

Вторник - 8 април - 18:30 във ФЖМК

Здравейте,

някой от вас знаят, други - не, но от 25 ноември, празника на СУ (120 години) ще стартира частично ТВ Алма Матер. Тя ще започне частично с 2-3 часа излъчване по Сателитния канал и Канал 1 на БНТ. След това през 2009 г. ще премине на своя собствена честота.

Плановете са ТВ Алма Матер да се реализира предимно от студенти - не само от ФЖМК и СУ, а по принцип. Програмен директор на медията е гл. ас. Светлана Божилова, преподавател по ТВ език във ФЖМК, която е източник на написаната тук информация.

Телевизията ще има редакционна колегия от над 30 души на щат, много хонорувани служители, както и малък редакционен съвет, който да задава отчасти политиката на медията. Добрата новина е, че в този съвет от 5 души ще има и студент! Най-вероятно това ще е Росен Цветков - 3 курс журналистика, част от Факултетния студентски съвет и подкрепен от него и най-важното е репортер в новините на Канал 1 и водещ на предаване през уикенда по БНТ от доста време.

Светлана Божилова помоли да направим дискусия за новата ТВ, на която да съберем най-заинтересованите студенти и да проведем нещо като брейнсторминг "Какво искаме още да включва ТВ Алма Матер". За момента е планирано тя да включва тези три програмни линии, които обаче не са окончателни и ще се ъпгрейдват от вас, ако дойдете на дискусията http://info-fjmc.blogspot.com/2008/03/blog-post_25.html

Вторник - 8 април - 18:30 във ФЖМК

тогава ще се проведе презентация от Светлана Божилова за програмното съдържание и замисъла на ТВ Алма Матер. Всеки ще получи програмната схема (резюме). След това ще се проведе дискусията-брейнсторминг. Не е изключено да присъстват и по-високопоставен лица като декан и ректор примерно, но това не е потвърдено.

Моля разпространете сред колегите си, които мислите че ще имат интерес. Целта не е да напълним залата просто. Целта е да съберем най-качествените умове на едно място :-)

Чувствайте се свободни да разпространявате поканата до когото се сетите от ФЖМК (мисля че може и СУ)

След дискусията, трябва да се обособи група от няколко студента, които в срок един месец да направят рекламно-презентационно клипче на обобщената по време на дискусията визия за ТВ Алма Матер, която ще бъде представена на 15 май пред голяма част от едрия бизнес, който е поканен специално за целта и ще дари няколко милиона за старта на ТВ Алма Матер. На представянето ще са поканени и преподаватели и студенти, а най-важното е, че това ще е първото медийно представяне на ТВ Алма Матер.
--------------------------------
*информацията публикувам по молба на Светлана Божилова, която помоли да инициираме подобна дискусия онлайн и офлайн. Моля новината да стои най-горе до вторник

1 коментар:

Анонимен каза...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Fragmentadora de Papel, I hope you enjoy. The address is http://fragmentadora-de-papel.blogspot.com. A hug.